MIL-STD-810G – fungus – gombateszt

Mit jelent a MIL-STD-810G gombateszt?

Peli táskák gombateszje

A MIL-STD-810G egy katonaságban használt szabvány, mely az elektronikus és mechanikus berendezések környezeti tesztelési követelményeit írja elő.  A Peli táska egy olyan nagy teherbírású, katonai minőségű tároló és szállító eszköz, amelynek szintén meg kell felelnie bizonyos katonai követelményeknek.

A Peli táska a nem csak katonai de civil piacokon is elterjedt és széles körben használt tároló és szállító eszköz. A táska kiválóan alkalmas az érzékeny vagy értékes berendezések és készülékek szállítására, mivel megbízhatóan védi azokat a környezeti hatásoktól. Véd az ütésektől, rázkódásoktól, nedvességtől és porral szembeni is hatékony.

A MIL-STD-810G szabvány tesztelési követelményei alapján a Peli táska képes ellenállni a katonai és ipari környezetek által okozott szélsőséges körülményeknek. Az ilyen táska kiválasztásakor a méret, teherbírás, anyagminőség és az alkatrészek minősége is fontos szempont lehet. A Peli táska általában tartalmaz egy tömítő gumigyűrűt a vízállóság biztosításához.
A belső habbetétekkel rugalmasan illeszkedik a szállítandó tárgyakhoz, hogy azok biztonságosan és megbízhatóan szállíthatók legyenek.

A Fungus Test (gombateszt) része ennek a szabványnak, amely az elektronikus és mechanikus berendezések ellenálló képességének vizsgálatára szolgál a gombák által okozott káros hatások ellen.

A gombák jelenlétének ellenőrzéséhez a teszt során egy tartályban vagy kamrában környezetet hoznak létre, amely magában foglalja a magas páratartalmat és hőmérsékletet. Ezután a berendezést elhelyezik a környezetben. 28 napon keresztül figyelik, hogy az eszközön nincsenek-e gombák vagy penészgombák, melyek károsíthatják az alkatrészeket és szerkezetet.