Pelican vagy Peli?

Peli vagy Pelican?

Mind a “Pelican” mind a “Peli” kifejezések ugyanarra az amerikai gyártóra, a Pelican Products, Inc.-re utalnak, amely katonai és ipari szintű tároló és szállító eszközöket gyárt. A “Pelican” és “Peli” kifejezések rövidítésként is használhatóak, a Pelican termékeire történő hivatkozásra szolgálnak.
A “Pelican” elnevezés a vállalat hivatalos neve, míg a “Peli” az egyik rövidítése.
Amerika / USA régiókban Pelican, Európában pedig Peli néven forgalmazzák.

Miért peli europában és nem pelican?

Az amerikai Pelican Products, Inc. gyártja a Pelican márkájú tároló- és szállítóeszközöket, de az európai piacon a cég más néven értékesíti termékeit. Az európai piacon a Pelican Products, Inc. termékei a Peli Products, S.L.U. által vannak forgalmazva. Ez azért van, mert az eredeti “Pelican” márka az Egyesült Államokban már bejegyzett védjegy, így az európai piacra való belépéshez a cégnek új védjegyet kellett bejegyeztetnie. A “Peli” név hasonló a “Pelican” névhez, és könnyen azonosítható az eredeti márka mellett. A “Peli” márkanév európai jogi oltalom alatt áll, és ma már széles körben használják Európában a Pelican termékeire való hivatkozásra.

Az európai piacon a Pelican Products, Inc. által gyártott tároló- és szállítóeszközök a Peli Products, S.L.U. által kerülnek forgalmazásra. A “Peli” márkanév eredetileg egy rövidítése volt a Pelican Products, Inc. nevének, amely a cég legnépszerűbb termékcsaládját képviselte.
Az Egyesült Államokban a “Pelican” márkanév már bejegyzett védjegy volt, így az európai piacon való jelenlét elősegítése érdekében a Peli Products, S.L.U. az alternatív “Peli” márkanév használatát választotta. A “Peli” márkanév könnyen azonosítható és megkülönböztethető a “Pelican” névtől, és az európai piac számára is védjegyi oltalom alatt áll. Így az európai piacon a Pelican termékei a Peli Products, S.L.U. által elérhetőek, és ezt gyakran “Peli” termékeknek nevezik.

Mi a különbség a Peli és a Pelican között?

A Pelican Products Inc. nemzetközi szinten működő cég, amelynek székhelye USA, Torrance-ban, Kaliforniában található. Védőtokok, hordozható világítórendszerek  un. RALS: remote acces location, Zone 0 kézi és fejlámpák lámpák és tervezésére és gyártására specializálódott.
A Pelican tokok az iparág kedvencei maradtak az elmúlt negyven évben, hűséges rajongótábor által választva világszerte, legyen az építőmunkás, multinacionális szervezet vagy profi fotós.

Peli Europe:

Peli Europe a Pelican Products, Inc. európai központja, melyet 1997-ben alapítottak.
Központ Barcelonában van.
A Spanyolországi Peli központ létrehozása piac jobb megértése, logisztika feladatok ellátása  miatt fontos szerepe van Európában